Hvorfor en boxer !

 
Hvorfor skal man vælge en Boxer??

For os var det fordi:


Racen var nøje udvalgt efter systematisk gennemgang af diverse bøger på biblioteket og besøg på udstillinger. Min første hund var en blanding mellem en gravhund og en cocker spaniel, som ikke kunne lide børn. Dette ville jeg for alt i verden undgå skete med den næste hund, så børneglad var et must. Der noget uenighed om den skulle være kort eller langhåret. Den skulle have en vis størrelse og være vagtsom, da jeg ikke er glad for at være alene hjemme, men stadig modtage gæster med glæde. Efter længer tids søgen var der ingen tvivl, det skulle være en boxer. Ex'en var dog ikke så imponeret over boxerens udseende, men var enig i at mentaliteten var lige var os.
Så kom det nemme, at købe en hvalp, men vi skulle blive klogere. Første sted vi kiggede, var ganske forfærdeligt sted. Det viste sig, at vi naive køber var havnet hos en DRU hvalpefabrik. Heldigvis havde vi aftalt at vi ikke købte ved første kig, så vi slap væk igen, dog noget rystede.
Nu ringede vi rundt til DKK opdrætter og hørte fra flere, at >>STEDET<< at købe, var hos Gert Popp, Kennel von Ellinghaus. Så af sted op og besøge ham. Han havde pt. ingen hvalpe, men planlagde snart et kuld.
Vi troppede op, to voksne og 3 børn. I døren blev vi mødt af Gert og to-tre hunde. Hvor var de hunde glade for, at vi havde børn med. Vi snakkede længe om den dejlige race og fandt hurtig ud af, at vi var kommet til det rette sted. Da vi kørte igen, var der ingen tvivl i vores sind mere - vi skulle have en boxer og det skulle være fra kennel von Ellinghaus - for som ex'en sagde – ”det kan godt være den er grim, men den er dejlig og elsker børn - den må vi have.” Jeg elsker jo boxerne udtryk, mens han skulle lige vende sig til den.


Om boxeren
Boxerens korte pels afslører en muskuløs krop. Den sorte maske og underbid, giver boxeren sit karakteristiske udseende. Boxeren findes i to primære farvevarianter: rød/gul og tigret. Begge varianter kan have hvide aftegninger. Boxerens udseende og væsen er nærmere beskrevet i FCI standarden .


Boxeren er en livlig og legesyg, Samt en arbejdsglad brugshund
I et gammelt mundheld hedder det: "Boxeren er reelt den eneste hund, som har et ansigt – øvrige racer har blot traditionelle hundehoveder!"

Mange vil umiddelbart kunne nikke genkendende til, at boxeren er den perfekte hund i næsten alle henseender. Dette gør sig gældende både i det daglige indenfor rammerne af familien og indenfor de forskellige grene af hundesporten. Boxeren formår altså på udmærket vis at have flere sider, nemlig som en glimrende brugshund samt samtidig at fungere som den dejligste – og livligste – familiehund.

Udover at udmærke sig på allerbedste vis i familien – bør boxerens øvrige gode sider fremhæves, idet man med boxeren vil få en fortrinlig brugshund. Dette forudsætter dog naturligvis, at man er indstillet på at give boxeren den fornødne uddannelse og træning i Boxer-klubbens lokalgrupper. Her får man både som boxer og hundefører mulighed for, at dyrke og deltage aktivt i hundesporten efter smag og behag.

Brugshundesporten er blot en af mange "grene" inde for hundesporten - boxeren er i den henseende som skabt til opgaven. Gennem leg og motivation kan boxeren uddannes til at løse alle opgaver overbevisende, uanset om det er på sporet, i lydighed eller beskyttelsesarbejdet. Også indenfor agility-sporten opnår boxere gode resultater.

Med andre ord er boxeren altså en utrolig alsidig og aktiv hund, som både formår at være familiehund på "top-plan" og at dyrke hundesporten på lige nøjagtig det plan der passer den enkelte. Dette stiller naturligvis krav til de som ønsker at anskaffe sig en boxer, idet boxerens relativt høje aktivitetsniveau har behov for at blive tilfredsstillet. Ja, man kan faktisk sige at boxeren har krav på at blive brugt. Man behøver naturligvis ikke at træne hver eneste dag, men dog jævnligt. Herigennem vil man få den mest trofaste og hengivne (familie) hund ikke kun til stor glæde for hundeføreren, men hele familien – unge som gamle! 

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite