Alle ved at det er vigtigt at bruge sunde og raske forældre til et kuld hvalpe. Oftest er det ret målbart via undersøgelser og gradueringer. Men lige så vigtig er det at kende linierne bag hunden, for hunden er ikke kun de tal og resultater som dukker op ved diverse undersøgelser.
Men nok endnu vigtigere er det at hvalpen vokser op i omgivelser der stimulere og socialisere den på en måde der gør at den kan møde verden positivt. Der ligger et stort ansvar på opdrætter og måden man har hvalpene i den første tid og det er noget vi bruger meget tid på, at gøre på bedst mulige måde og udvikle os.
Derfor fødes hvalpene i vores soveværelse, hvor de bor i de første 3 uger. I den tid er der ikke fremmed på besøg i hjemmet, for at sikre mor og børn for tid og ro til at finde rytmen. Når hvalpene bliver omkring 3 uger, så begynder de at kunne høre og dermed opstår vigtigheden i at de befinder sig det sted i huset, der sikre at de oplever mest muligt af hverdagslivet i en familie. Det gør de bedst hos os, ved at opholde sig i vores køkken-alrum/stue, som er ud i et. Dette er centrum i vores hjem og familien og her vi opholder os mest. Så her vil hvalpene hele tiden kunne følge med i vores hverdag og få alle de indtryk der netop har så stor betydning.
Ud over dette, så kommer de også ud af huset, når vejret byder det. Bla. er vi så heldige at have flere hunde i huset - både begge køn, forskellige aldre og racer. Der giver en bred vifte af socialisering hvor hvalpene, at være sammen med dem.

 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite